reclamă film Iulius CaesarÎmpăraţii se nasc împăraţi, ei nu sunt niciodată aleşi de popor, doar Roma îi vrea pentru promisiuni şi tinereţea lor, la începuturi de domnie şi vis.

Primesc la naştere, nume de sfinţi, iar plebea chiar crede, că sunt nişte zei, de zâne şi magi transpuşi. Se cred de viţă nobilă şi regală şi deşi s-au tăiat la deşte, de atâtea ori, sânge albastru, niciodată măcar, n-a curs.

   Augustus, Aurelius sau Cezar sunt nume de mari şi prea mari împăraţi, aduşi în Roma, de familiile lor, patricieni de vază ai cetăţii, deşi nu au ştiut vreodată de unde vine apa cea proaspătă adusă, nemeritat la nasul lor, de apeducte cu miros de vin şi struguri.

Mazăre şi RăduleascaPrea-frumoasa Romă, şi-a primit şi de astădată, împăratul prea înalt, doar ei predestinat, cu iubire şi supunere, cu credinţa sinceră că, domnia ce abia începe va fi de lungă durată şi cu înţelegere pentru suspine şi of.

radu_mazare femeiÎmpăratul este primit cu flori şi fast, sărbătorit de lume pentru victoria lui de nume, deşi n-a fost vreodată în nicio luptă pentru al Romei renume.

A fost sărbătoare mare în Piaţa Centrală şi lumea întreagă s-a bucurat, bogaţi şi săraci, cu toţii au vrut să creadă, că tânărul împărat nu va semăna cu taică-său.

radu-mazareDar n-a fost aşa, augustul vlăstar nu sare departe de năravul patern, îi place dezmăţul şi vinul fără apă, iar colac peste pupăză … el singur se proclamă … Cezar-Imperator, şi uită de promisiuni şi credinţă, ce cu lacrimi jurase, la in vestirea pe tron.

Degeaba plânge împărăteasa-mamă şi cu jale-i spune:

– Cezar, te rog, Imperator nu te face, vom pierde prea-frumoasa Romă, iar lumea învinsă şi trădată de ale tale apucături, ne va scoate, dincolo de porţi.

imparatul-roman-cezar-si-cleopatra-au-deschis-carnavalul-de-la-mamaiaÎţi va fi greu să te întorci din drumul tău nefericit, Roma nu te va ierta, iar altă cetate, cu greu te poate primi, dar niciodată, ca ea … nu te va iubi …

Împăratul nu asculta, de buna lui mamă şi mereu cu cizme şi pinteni, se aşeza la masă. Se spăla, doar pe creier şi foarte rar pe cap, sau pe mâinile umflate de băutură şi dezmăţ cu femei barbare, niciodată acceptate de eterna cetate, ce cunoştea, al familiei nărav.

cleopatra şopteşte din spate-caesar incruntatRoma se revoltă şi cu ajutorul unui cavaler din garda pretoriană, domnia imperială se încheie, cu trecerea lui Cezar, dincolo de poarta cetăţii, pe care el primul, la naştere, o aflase.

brutus-himtooBrutus nu şi-a ucis unchiul prieten, ca în altă poveste romană, ia dat, doar şansa să trăiască de ştie si poate, într-o altă cetate barbară şi neprimit să fie pe veci, în Roma eternă.

Alungat, dar scăpat cu viaţă, Ce-zarul cu inima sfărmată şi-a luat adio de la cetatea educată, apoi a pornit în lacrimi să bată la alte porţi şi poate o altă cetate îi va deschide şi-l va primi.

Ai pierdut-o inainte să o cunoştiNiciodată în viaţă, Împăratul nu va mai afla, cântecul şi mierea, ce doar la Roma se servea la mesele stropite cu vinul fericirii celeste.

Comentarii