Affiche 8 heuresÎncerc să înţeleg şi nu reuşesc să aflu, ce fel de naţie suntem. La lecţiile de istorie, predate în şcoală, aflam că suntem un popor deosebit, de la Burebista şi până la comunişti.

Astăzi privesc în gol şi mi-e teamă să rostesc adevărul, avem cultură, dar nu avem educaţie.

Voi merge în faţa unei Case de Cultură a Sindicatelor, care nu-şi mai merită numele, într-o zi de Mai, uitată de pe întâi …

Cu clasa politică, ne-am lămurit, după 25 de ani de aşteptare, … o aşteptare care nu trebuia să aibă loc. Despre clasele sociale, am aflat tot din cărţile de istorie,  astfel am auzit cu toţii despre stăpâni şi sclavi, boieri şi iobagi, sau patroni şi proletari. Deasemenea am auzit de Spartacus şi revolta sclavilor din imperiul roman, de răscoalele ţărăneşti sau de grevele muncitorilor.

Ce este ziua de 1 Mai, pe plaiurile mioritice, bântuite la drumul mare, de hoţi şi integrarea euro-atlantică ? … Este, doar o ocazie de picnic, cu mici şi bere aşa cum sunt cam toate sărbătorile dedicate în special, stomacului plin.

De ce şi pentru ce, nu ne mai batem capul, porc să fie de Crăciun, oaie de Paşti şi musai ouă roşii, iar peştele îl halim de Florii şi când spune popa prin calendare.

1-mai-muncitoresc-888 ore   Respectă sau nu programul unei zile de muncă, undeva prin oase, toată lumea ştie de cele 8 ore, dar nu ne mai permitem timpul să întrebăm de ce ?

Ca orice pe lumea asta, pentru acest discutabil program de 8 ore, au fost oameni, care au murit. Dar se moare atât de firesc şi de foarte mult timp, că nu mai interesează pe nimeni, mai ales dacă nu e afectat burdihanul lui.

Stăpânii lumii, nu au cedat niciodată, ceva uşor, către sclavii de ieri sau azi. Este doar o percepţie de detalii, în rest de mii de ani, chiar nu se schimbă fundamentul social, se mută puţin gardul şi se dau ceva zile libere, în rest banul este îngerul suprem.

HACAT_V46

Mai 1886 – Chicago

Totul are o limită, iar moartea este o permanentă consecinţă a libertăţii  de viaţă. Teama de moarte, cel mult va întârzia, o libertate, care oricum va veni, mai devreme sau mai târziu.

Nu rataţi ocazia de a vă ridica din genunchi, odată şi odată o veţi face fiecare în parte, dar împreună, mai mulţi, succesul este garantat.

În anul 2015, nu putem discuta despre dezvoltare personală şi antreprenoriat, despre lideri şi capital, fără  echilibru şi un respect deosebit pentru ceea ce numim … muncă … Multinaţionalele, cuceritoare de pieţe, nu au nici-un interes să ne spună cum sunt organizaţi salariaţii lor, în ţările cu tradiţie, iar de Sindicatele adevărate, fug precum Dracul de tămâie.

littlefishNu e nimic nou sub soare, totul se învaţă, chiar şi cei mai avari capitalişti ştiu, că sistemul le pică.

Este doar o problemă de trezire colectivă a peştilor mici, dar mulţi.

Nu uitaţi … Revoluţia Sindicală … începe cu … Mişcarea Sindicală … !

Comentarii