Rastignirea si Invierea alb negru   Eu cred mai mult în vibraţia celor care au citit Noul Testament, iar apoi au simţit … Calea, Adevărul şi Viaţa, … decât în corelaţia veridică, a istoriei cu textele sfinte.

   Cele mai noi curente, susţin ideea că Biblia a fost scrisă cu mult timp, după ce s-au întâmplat evenimentele. Apoi maşinăria romană cuceritoare a confiscat toate cărţile vechi şi a răspândit biblia scrisă de ei, care ajunge astfel, până la noi.

   Sunt prins, într-o mare dilemă, ca şi mulţi alţi cititori, mă fascinează personajul Isus, dar mă tem şi de falsificatorii de istorie, care cu siguranţă, au existat mereu.

   Cred că, cel mai bine, ar fi să-şi exprime fiecare vibraţia proprie, faţă de texte sau direct referitor la omul Isus, faţă de fructele sale, cuvinte şi parabole.

   Am vibraţii şi pro şi contra, mie chiar îmi este foarte greu. Dacă Isus este viu şi ar reveni pe pământ, cei care-l vor recunoaşte, abia aceia se pot considera creştini adevăraţi.

   Parabolele şi cuvintele, omului Isus, sunt mult mai importante, ca vibraţii, declanşate în inimile oamenilor, decât ca o poveste istorică de necombătut …

   Am simţit ce ar fi în sufletul oamenilor simpli, dacă a lor credinţă, s-ar zdruncina din temelii. Pentru aceşti creştini, în vibraţie, şi nu pentru teologii habotnici, voi spune mereu, de Paşti … Hristos a Înviat, … sau voi răspunde … Adevărat a Înviat !

Comentarii