Guvern Corparatii Populatia   Termenul de Companii Multinaţionale, cred că este binecunoscut, dar fiecare are sau nu percepţia lui proprie. Din mai multe locuri şi de la diferite persoane direct implicate, am tras o singură concluzie, aceste companii nu sunt ce par a fi, sau ce le-ar place lor să fie, după mulţi bani aruncaţi pe reclame. Aceste companii se laudă cu valori şi principii de faţadă. Nu sunt nici pe departe, modelele cele mai performante ce le vrem copiate, în economie, pentru  satisfacţia clienţilor, dar şi a angajaţilor.

După comunişti, când au venit capitaliştii, la noi în ţară, primul lucru care ne-au sugerat, a fost cum să le vindem lor, tot ce era al nostru, iar cum să ne apărăm de hoţi şi profitori, nu ia mai interesat, aveam dreptul să fim sclavi nu numai în ţara lor, dar chiar şi în ţara noastră, proaspăt eliberată din socialismul cu care concuraseră.

Socialiştii garantau locurile de muncă şi nu a fost bine, au venit şmenarii cu noţiuni de piaţă liberă, adică fiecare face ce vrea şi bineînţeles, fără controalele sâcâitoare, din partea statului. Despre Sindicatele din Occident, doar nu erau nebuni, să ne povestească, s-au folosit de ale noastre, … mioritic create …

După îngroparea brandului Romtelecom, au venit nemţii, de la Telekom, cu acelaşi tupeu, ca la Mărăşeşti. De ce le-am face jocul acum, dacă nu l-am făcut nici atunci?Să ne răspundă, generalii din economia românească, dacă pe aici se trece, sau nu? Evident, este doar un conflict de muncă, între români şi nemţi, cu sindicate galbene, conduse de veşnicul PSD, prin deputaţii săi, mai vechi sau mai noi.

Domnul Andrei Ioan, ne-a promis o carte despre tranziţia românească, cu pagini galbene de sindicat şi istorie autentică despre relaţiile de muncă, din România postdecembristă. Fostul deputat de Alba, este unul din cei mai longevivi, lideri de sindicat. Noi vrem să-l vedem la pensie, dar el nu se lasă dus, nici de greci, nici de nemţi … deşi românii, sunt singurul popor, prizonier, cu cotizaţie de sindicat, pe frontul muncii din est.

Societatea Civilă Românească a făcut o intervenţie remarcabilă la Guvern aşa cum se vede din link-ul de mai jos. Aşteptăm cu interes răspunsurile pentru salariaţii Telekom România.

Descarcă comunicatul de aici

Comentarii