Bunicii la Razboi Parintii Revolutie Este Randul NostruPENTRU CĂ NE TORTURAȚI, 

VĂ IMPUNEM SĂ PLECAȚI !

de Lucica Mitican

   16 noiembrie 2014. ”Punct și de la capăt!” – spune președintele nou ales. Am crezut atunci că REVOLUȚIA VOTULUI a învins.

   Că DEMOCRAȚIA poate fi o formă reală de orânduire socială, că poporul este cel care semnează, prin vot, mandatul.

   Asta am înțeles noi, naivii, pentru că atitudinea reprezentanților din Guvern și Parlament ne demonstrează că ei au înțeles, ca și pâna atunci, că ”vântul bate, câinii latră… ursul trece”.

   Dar există explicații ”pertinente”, nu-i așa? O să dorească domnul Ponta, domnul Zgonea, domnul Rus, domnul Tăriceanu sau orice alt politician, să ni le ofere? Cu siguranță! Iar eu zic, pentru că tot le-am acordat ”credit nerambursabil” timp de 25 de ani și ne-am lăsat torturați cu plăcere (psihic, în primul rând), pentru ca ei să-și atingă obiectivele, să-și hrănească lăcomia și egocentrismul, să le acordăm în continuare.

    Păi, domnul Ponta, trebuie să recunoaștem, că are circumstanțe atenuante. La el e simplu: fie i-au crescut dioptriile și în loc de punct a văzut, în discursul președintelui, puncte de suspensie, fie în dorința de a fi original, a mai adăugat două puncte, ca să nu pară plagiat.

   La Colegul lui Mihai Viteazul, nea Valerică Zgonea, e și mai simplu: obișnuit timp de patru secole să primească ordine, să se așeze in genunchi și să sărute ”pecetea”, nu are cum să acționeze altfel, decât la comandă. Iar când comanda este însoțită de…”OUG dătător de privilegii”…E greu…Nu, nu ai cum să te opui!…

   Cât despre domnul Tăriceanu…Dânsul are așa…o anumită naivitate…Nici nu știi ce să crezi! Dacă ai răbdare să-l asculți și mai ești atent și la limbajul nonverbal, ai impresia că-i suflă cineva în cască (sau în ceafă?) ce să spună.

   Da, dar altfel stau lucrurile cu domnul Rus. Dânsul e ferm, are opinii, cunoște istorie. Prin urmare, nu poate fi suspectat că ar fi capabil să comită sau să repete greșeli. De aceea, ca un mare patriot, ce este, dânsul ne avertizează: dacă dorim să luăm măsuri, dacă nu mai acceptăm ”tortura”, ei, ”boierii”, pleacă din țară. Și dacă pleacă, ce ne facem noi? Cum ne mai descurcăm?    De unde scoatem noi alții, la fel de capabili să ”mânuiască” sistemul ăsta de ”tortură”, cu care se pare că ne-am contopit? Unde mai găsim noi asemenea ”somitățuri”, care să elaboreze legi prin care să-și sporească averea, dând cu aspiratorul prin buzunarele noastre?

   Și…totuși…n-ar fi bine să facem o încercare? Mă-ntreb si eu, așa…ca cetățeanul…obișnuit cu ”tortura” și ca subiect al acțiunii ”biciul și zăhărelul”. Poate c-ar fi bine și poate că așa am produce o schimbare în viețile noastre cenușii. Eu zic să le luăm înapoi tot ce-au furat de la noi și, apoi, să le acordăm libertatea să plece unde-și doresc.

Deci, stimați ”boieri”, aflați în Guvern sau Parlament:

Pentru că de 25 de ani ne torturați,

Vă impunem să plecați!” Da, dar după ce depuneți în vistieria statului ce-ați furat!

Comentarii