T-Mobile_Romtelecom_CosmoteActuala companie Telekom a apărut în urma fuziunii dintre telefonia fixă din Romtelecom şi cea mobilă, Cosmote.

   Da pentru sindicatSindicatul Naţional din Telecomunicaţii, care negociează, doar pentru lideri, contractul colectiv de muncă, la nivelul acestei unităţi, a apărut în urma Legii Dialogului social, lege dată în 2011, prin dictatura ordonanţelor de urgenţă, practicată şi de guvernarea Boc.

   Ponta şi oameni tăiaţiMultinaţionalele, împreună cu aşa zisul guvern de dreapta au pus-o de un experiment european, în materie de sindicate şi cod al muncii, exact în ţara noastră.

   Astfel, negocierea contractelor de muncă, la nivel naţional sau de ramură s-au desfiinţat brusc, iar rolul federaţiilor şi confederaţiilor, a devenit, pur şi simplu, consultativ.

   La nivel de unitate, Federaţia sindicatelor  pierde dreptul de negociere, iar soluţia cea mai indicată, nu era, decât apariţia unui sindicat naţional.

   cartonas-galbenSindicatele locale, erau invitate, să-şi dizolve personalitatea juridică, deci să-şi piardă independenţa, iar apoi să funcţioneze, doar ca filiale ale noului sindicat naţional.

   Conducerea Sindicatului Naţional, căpăta astfel, o putere şi o responsabilitate cu mult mai mare, decât cea a federaţiei.

   La Consiliul Naţional de constituire al celebrului Sindicat Naţional din Telecomunicaţii, din iunie 2011, am crezut naiv, că revoluţia votului va fi implementată într-o organizaţie sindicală, cu mult înaintea neştiutului noiembrie 2014.

   Ca de fiecare dată, în România, speranţele de schimbare veneau din Ardeal şi Banat, dar din păcate vom constata, mai târziu, că aveau şi ei aceeaşi mentalitate de aranjamente meschine.

   T Jos Dictatura Miscarea SindicalaCu ajutorul oportuniştilor fără de caracter, şi cu păduchi predestinaţi pentru săritul direct în frunte, ardelenii au reuşit să-i domine pe bucureşteni, iar Moldova şi Muntenia, chiar nu au mai contat în împărţeala jegului galben.

   Rezultatul alegerilor a fost dictat de înţelegeri obscene, pe sub mese, … pe lângă ele, dar şi dramatic, … cu olteni căzuţi în genunchi !

   PozaD-lui Andrei Ioan i se garantează realegerea pe veşnicie, în funcţia de preşedinte, dar i se dictează, din Maramureş, lista cu vicepreşedinţi dintr-un triunghi ad-hoc, cu doi moroşani (unul bucureştean) şi eterna prinţesă de Ardeal.

   Andrei si Doru turnat in paharIar ca bonus se oferă iertarea lui Olteanu bucureşteanu’, şi drum liber spre ceruta şi îngenuncheata lui funcţie de secretar.

   Numai într-o organizaţie penibilă din România se poate, ca un preşedinte tolerat şi cu un secretar jalnic iertat, să facă ce vor cu 7 vicepreşedinţi, care ar fi trebuit să se reprezinte, nu doar pe ei.

   Cartonaş roşu pe fond de cerÎnainte de a continua povestea Sindicatului Naţional, din ţara lui Galben Împărat, cerem public, în numele salariaţilor, care au muncit vreodată în Romtelecom sau în actualul Telekom, fişa de post, pe ultimii 25 de ani, a inculpatului prea bine plătit şi nu înţelegem de ce, a veşnicului Ioan Andrei, actor ieftin de comedie, de prost gust, de pe piaţa muncii sau din istoria sindicatelor mioritice.

   Drapel şi scheleteStimaţi români, … angajaţi şi în Telekom, 

suntem în NATO şi Uniunea Europeană, 

… şi nu, doar grecii ştiu istorie, sau pot protesta !

Comentarii